Anlægget

Anlægget

I 1923 køber EHB jorden hvor anlægget ligger for 4500 kr af Aksel Mortensen Bundgaard.
Op igennem 20ˋerne bliver anlægget til igennem meget frivilligt arbejde  og bliver med stor andel finansieret igennem overskud fra arrangementer fra basar og dilettant, der blev afholdt til fordel for projektet. 

Op igennem tiden har anlægget været centrum for afholdelse af et væld af arrangementer, så som Sankt hansfesten, 1. Maj møder, Grundlovsfest, og i 1945 blev der afholdt friluftsskuespil med efterfølgende bal, som i årene efter blev benævnt som “største” og “bedste”. 

Anlægget er igennem alle årene blevet vedligeholdt at mange frivillige hænder, og senere suppleret med en havemand ansat af EHB. Derudover har der været tradition for arbejdsdage i anlægget, hvor byens borger har givet en hånd med. 

I 2023 har Ejstrupholm Lystanlæg 100 års jubilæum og i den forbindelse har en lille gruppe Ejstrupholmere lagt et kæmpe arbejde i at lave en vision for vores anlæg, som skal være med til at opdatere parken, så den står skarp til jubilæet i 2023. 
Planen for anlægget indeholder elementer, hvor stort set hele anlægget er tiltænkt en make-over, med respekt for den historie anlægget har, samt med tanke for at anlægget fremadrettet skal spille en rolle som en park med mange anvendelsesmuligheder for byens borgere i alle aldre.

Der er tænkt både i noget for for alle sanser, noget for børnene, og på at parken skal indeholde mulighed for oplevelser for hele familien, det være sig sport, afslapning og hyggeligt samvær.

Bækken er et centralt emne, da den blandt andet skal renses op, stemmeværk og de to andesøer skal fjernes og det kræver større maskiner i parken og derfor er det en forudsætning at dette udføres som noget af det første. Der er tænkt både miljø, æstetik samt vandleg ind i planerne for bækken, der derfor kommer til at få en meget mere fremhævet rolle i anlægget.

Det bliver meget spændende at følge med i projektet, og der bliver igen brug for mange frivillige hænder til at føre planerne ud i livet. 

Hvis man har spørgsmål vedrørende anlægget er man velkommen til at kontakte EHB på mail: ejstrupholmborgerforening@gmail.com

 

 

 

 

Legepladsen

Legepladsen som den ser ud i dag er etableret som et samarbejde mellem Ejstrupholm Håndværker og Borgerforening, Lokalrådet, samt en masse lokale sponsorer.

Legepladsen er blandt andet blevet udvidet med.

  • Klatrepyramide
  • Klatrevæg
  • Hængekarruseller
  • Multibane
  • Udendørs fitness
  • Svævebane

I forvejen er legepladsen udstyret med madpakkehus, så der er godt grund for en hyggelig dag sammen med hele familen.

Hjemmesidens sponsorer – Husk at støtte lokalt – De støtter os..